Komt vaker voor dan u denkt!

Timeshare misleiding

Deel & Like

Timeshare Misleiding

Een timeshare misleiding komt vaker voor dan u denkt. Timeshare misleiding is de opzettelijke en meestal geslaagde poging iemand een onjuiste indruk te geven van een timeshare product. Timeshare eigenaren schamen zich vaak voor het feit dat ze zich hebben laten overhalen tot het doen van een niet goed doordachte aankoop. Inderdaad is de timeshare aankoop vaak een impuls aankoop. Men is op vakantie en dus ontspannen, is goed gehumeurd omdat het ook vaak mooi weer is. Men is dus ontvankelijker voor de misleiding van de verkopers op de diverse timeshare resorts.Timeshare misleiding

Zoals we al aangeven komt deze misleiding dus zeer veel voor en is er dus geen enkele reden om zich te schamen. Het is juist door deze valse schaamte en de onwil om over het timeshare probleem te praten, dat oplichters hun slag kunnen (blijven )slaan. Immers, ander personen worden vaak te laat gewaarschuwd voor de praktijken van oplichters. Wij willen iedere timeshare eigenaar die in aanraking is geweest dan ook met klem verzoeken om alle ervaringen te delen. Neem bijvoorbeeld gewoon even contact met ons op, zodat wij middels onze websites anderen kunnen behoeden voor de timeshare misleiding en oplichting die zeer frequent voorkomt.

Welke timeshare misleiding kennen we?

Bij het begrip Timeshare misleiding denken we uiteraard direct aan de vele timeshare verkopers en dubieuze timeshare bedrijven met hun niet te stillen honger naar uw geld! Deze misleiding komt veel vaker voor dan men in eerste instantie denkt.

De timeshare industrie in Europa wordt gereguleerd door bijvoorbeeld de Resort Development Organisation, oftewel de RDO. De inkomsten van de RDO komen voort uit de verkopen van timeshare contracten en contributie die wordt betaald door timeshare bedrijven in Europa. De RDO echter pretendeert ook dat zij er primair is voor de belangen van de timeshare eigenaar. Dit lijkt ons enigszins tegenstrijdig. De RDO heeft een aantal uithangborden waarvan sommige wel degelijk goede informatie verstrekken en de praktijken van diverse oplichters aan de kaak stellen. Mindtimeshare is hier een voorbeeld van.  Helaas zijn er ook websites die slechts gekopieerde artikelen van andere websites plaatsen en frequent foutieve- en subjectieve informatie verstrekken. Ons advies is dan ook om zeer voorzichtig te zijn met de info die verstrekt wordt door dit soort hobby-websites, veelal gerund door personen zonder know-how van de timeshare industrie.

Timeshare misleiding in 2018

De timeshare misleiding anno 2018 vindt meestal plaats op de timeshare resorts zelf, waar timeshare leden worden benaderd door de vele verkopers. Zo kunnen wij melding maken van de zogenaamde timeshare misleiding die zeer frequent plaatsvindt op resorts op Tenerife, Gran Canaria en Zuid-Spanje. Leden krijgen te horen van de verkopers dat ze zijn gestopt met de verkoop van timeshare vanwege het feit dat timeshare niet meer van deze tijd is en dat het product te duur geworden is en dat er eigenlijk geen voordelen meer zijn voor de timeshare eigenaren. De verkopers trekken zich het lot van de wanhopige timeshare leden zo enorm aan, dat zij deze leden graag behulpzaam willen zijn bij de oplossing van hun probleem (dat de verkopers trouwens zelf hebben veroorzaakt). De meest voorkomende oplossingen zijn dat er wordt aangeboden om de timeshare van de klant terug te nemen voor een riant bedrag. Dit aanbod geldt natuurlijk alleen indien de klant een nieuw investeringsproduct bij de verkoper koopt. Bedragen worden met elkaar verrekend waardoor de klant vaak nog “slechts” een bedrag tussen de €20.000 en €40.000 dient te betalen. Maar over een aantal jaren zal dit product met zeer ruime winst verkocht kunnen worden. Timeshare misleiding wordt op deze wijze zeer frequent toegepast. Met name bij Silverpoint Vacations SL. het bedrijf dat nu van naam is veranderd naar Signallia of Excel Hotels and Resorts.

Timeshare misleiding door nieuwe contracten

Timeshare misleidingeen andere- minder doorzichtige vorm van timeshare misleiding, zijn de pogingen van timeshare bedrijven om hun leden om te zetten in nieuwe contracten. Timeshare bedrijven weten natuurlijk heel erg goed dat er zeer veel leden rondlopen met contracten die, indien deze worden aangevochten door onze Timeshare Reclaim, onwettig zullen worden verklaard door de rechter. Dit houdt in dat het timeshare bedrijf in kwestie zal worden veroordeeld tot het terugbetalen van grote sommen geld aan hun leden. Dit willen ze natuurlijk niet! Wat doen nu deze timeshare bedrijven? Ze bieden aan hun leden een betere deal aan. Leden wordt een beter appartement aangeboden in een betere week of ze krijgen er een gratis week of punten bij. Hier hoeft de klant niets voor te betalen. Dit betekent natuurlijk wel dat er dan een nieuw contractje moet worden afgesloten, dit is slechts een formaliteit…. voor de klant maar van enorm groot belang voor het bedrijf. Dit nieuwe contract namelijk zal het oude contract in zijn geheel vervangen en zal geheel voldoen aan de huidige timeshare wetgeving. Hierdoor zullen wij deze klant niet meer behulpzaam kunnen zijn met een timeshare Reclaim procedure. Op deze wijze heeft het timeshare bedrijf zich vele kosten kunnen besparen. Dit verdienen ze echter wel weer terug door de verdubbeling in jaarlijkse onderhoudskosten. Deze timeshare misleiding is verwerpelijk en moreel onjuist. Maar dat is toch de gehele timeshare industrie?

Timeshare misleiding is zeer moeilijk aan te tonen omdat dit niet schriftelijk wordt vastgelegd en de daders gebruik maken van emoties en vertrouwen. Het is niet voor niets dat verkopers met foto’s van gezinsleden rondlopen, dit geeft namelijk, vooral bij oudere personen, veel vertrouwen.

Heeft u het gevoel slachtoffer te zijn van een bepaalde vorm van timeshare misleiding, of bent u in contact geweest met verkopers die op een bepaalde wijze hebben getracht om misbruik van uw vertrouwen te maken om zodoende u iets te kunnen verkopen? Neem dan even contact met ons op.

Nu een gratis- en vrijblijvende contract-beoordeling

nl_NLDutch
de_DE_formalGerman nl_NLDutch